Artikel afbeelding

De nieuwe trend: Carwrapping

Een carwrap is niets of minder dan je auto laten inpakken in een laag vinyl folie van hoge kwaliteit. Deze folie kan elke kleur van de regenboog hebben, door carwrapping is het mogelijk om je auto volledig aan te passen naar jouw wensen. Zowel voor particulieren als bedrijven biedt een carwrap veel mogelijkheden. In dit artikel lees je er alles over.

.

Wat zijn de voordelen van een carwrap?

Door het aanbrengen van een carwrap wordt de oorspronkelijke lak beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht, vogelpoep en stootschade. Deze folie is immers UV-werend en krasvast. Een ander voordeel is dat een carwrap het mogelijk maakt om je auto helemaal naar jouw smaak te customizen. Je kunt bedrijfsteksten of een logo op de folie laten drukken en zo extra herkenbaar zijn. Stel nou dat je een zwarte auto hebt gekocht, maar zelf dol bent op de kleur geel. Normaal gesproken zou je de auto dan over laten spuiten, waardoor deze minder waard wordt bij wederverkoop. Door het aanbrengen van een gele wrap kan de auto voor de verkoop weer terugkeren in zijn oorspronkelijke kleur én staat.

Aandachtspunten

De eerste dagen na het aanbrengen van de wrap moet de folie nog goed hechten. Het is dus belangrijk dat je de auto niet te snel wast of poetst, omdat dit de folie kan beschadigen. Ook na de eerste dagen is het belangrijk om voorzichtig met de folie om te gaan, probeer de auto vaker op de hand te wassen in plaats van wekelijks door de wasstraat te rijden. Af en toe is een bezoekje aan de wasstraat niet erg, kies dan voor een hot wax behandeling voor extra bescherming.

Levensduur

Afhankelijk van de kwaliteit van de folie en de deskundigheid van de partij die de laag aanbrengt, kan een carwrap ongeveer 4-6 jaar meegaan. Bij sommige partij loopt de garantie van de wrap zelfs op tot 10 jaar. Informeer voor de garantie bij de aanbieder.

En wat kost het?

Het prijskaartje van een carwrap is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Zo zal het wrappen van een Fiat Panda goedkoper zijn dan het wrappen van een bedrijfsbus. Ook zal een folie in één kleur goedkoper zijn dan het aanbrengen van een eigen ontwerp inclusief logo en quote. Ons advies is om je wensen duidelijk te formuleren en hiervoor een offerte op te vragen bij verschillende partijen.

Aangifte doen bij het RDW

Zodra je auto gewrapt is, moet je wel een telefoontje plegen naar het RDW. Geef aan dat je auto is voorzien van een nieuwe kleurlaag, zij passen dit vervolgens aan op het kenteken. Het doorgeven van deze aanpassing is helemaal gratis.

Verwijderen van de wrap

Na verloop van tijd kan de nieuwe kleur van je auto je gaan vervelen. Of misschien is deze beschadigd of is er een andere reden waarom je deze wilt verwijderen. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan om de wrap te verwijderen. Dit is een precies werkje, waarbij de kans op achtergebleven lijmresten groot is. Wij raden dus aan om de verwijdering van een carwrap te laten doen bij een specialist. Deze zal ervoor zorgen dat de auto er na het verwijderen van de wrap weer als vanouds uit komt te zijn. Hierna is je auto klaar voor de verkoop, of voor een volgende wrap!

Op July 31, 2018